Heden

Sinds 1 juni 2000 in Weesp, een moderne locatie ingericht naar de wensen van deze tijd: met eigen veilingzaal en ruime kijk- en werkruimtes, goed bereikbaar zowel met de auto als openbaar vervoer, privé parkeerplaatsen, echter ouderwetse vakmanschap en expertise. 


Geschiedenis

De Nederlandsche Postzegelveiling B.V. is opgericht in 1942. Na een aantal directiewisselingen werd het in 1979 overgenomen door Paul Bulterman en Cees Muis, beiden bekend in de postzegelwereld, in 1980 werd ook begonnen met het veilen van munten, onder hen uitgegroeid tot een internationaal veilinghuis, met een vestiging in het hart van Amsterdam op het Rokin.

Paul Bulterman is tot 1991 actief geweest en werd opgevolgd door zijn zoon Bas, Cees Muis is in 2003 met pensioen gegaan en werd opgevolgd door René Dresken. Deze veranderingen hadden geen gevolgen voor expertise, Bas en René hebben beide hun kennis met de paplepel ingegoten gekregen. Daarna heeft Martijn Bulterman zijn intrede gemaakt. Martijn zit al van jongs af aan in filatelie en numismatiek tevens is hij al jaren voorzitter van de NVPH, de overkoepelende vakvereniging voor de filatelie. 

De Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling heeft een historie van nauwe samenwerking met verzamelaars, handelaren en wederverkopers en bovenal een grote bekendheid buiten Nederland. Met agenten in België, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland en Duitsland, die ook uw inzending kunnen taxeren en ophalen. Wij kunnen onze cliënten dan ook van advies dienen over de meest geschikte manier om hun verzameling te verkopen.

Ons bedrijf is een zeer gezond, aangesloten bij alle vakorganisaties, financieel onafhankelijk, met een omzet van ruim 10 miljoen euro per jaar uitgegroeid tot de grootste in Nederland.
 

Onze specialisten

Onze specialisten: zij zijn de spil van onze organisatie, dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur staan meerdere specialisten tot uw beschikking, met een schat aan ervaring en kennis opgedaan door de jaren, op het gebied van postzegels, posthistorie en numismatiek en zij kunnen u uitgebreid informeren over alle mogelijkheden. Op kantoor beschikken wij over een uitgebreide bibliotheek met honderden numismatische en filatelistische naslawerken.

Vakverenigingen:
 
  • NVPH (Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren)
  • IFSDA (International Organization of Stamp Dealers)
  • PTS (Philatelic Traders Society)
  • BVPH (Beroepsvereniging Postzegelhandelaren)
  • NVMH (Nederlandse Vereniging van Muntenhandelaren).

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld door uw gebruik van hun services.